Het Technasium

Het Technasium is een onderwijsstroom voor leerlingen op havo en vwo waarin het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal staat. De naam van het vak zegt het al: je voert een onderzoek uit of je maakt een ontwerp.

Bij O&O werk je aan echte vraagstukken van bedrijven. De opdrachtgever van een bedrijf zal de opdracht aan jullie voorleggen. Hiervoor breng jij een bezoek aan het bedrijf of komt het bedrijf naar school. Daarna ga je in een team aan de slag met het vraagstuk. Aan het einde van een project presenteer je met je groep de resultaten van je werk aan de opdrachtgever, je docent en je klasgenoten.

Ben jij nieuwsgierig, creatief en avontuurlijk? Hou je van uitdagingen en vind je het leuk om met anderen samen te werken? Vind je het interessant om dingen te onderzoeken of laat je graag je eigen ontwerpen tot leven komen? Dan is het Technasium echt wat voor jou. Bij het vak O&O moet je goed nadenken en veel doen. Je docent vertelt niet precies wat je moet doen, maar zal je begeleiden bij de uitvoering van het project. Je doet als groep veel zelfstandig en moet zowel met je handen als met je hoofd werken.

In de brugklas maken alle leerlingen kennis met het Technasium door gedurende het schooljaar twee projecten uit te voeren. Aan het einde van de brugklas kies je of je het Technasium ook in leerjaar 2 en 3 wilt blijven volgen. Bij je profielkeuze in leerjaar 3 kun je het Technasium ook voor de bovenbouw kiezen en dan ontvang je als je geslaagd bent een technasium-certificaat.

Wil je meer informatie over het Technasium, kijk dan op www.technasium.nl of neem contact op met één van onze technatoren: Mevr. Wassenberg van dhr. Dahmen.

Leerlingen Aan Het Werk 23
het Technasium
Meisje Met Maquette 23
wat is het Technasium

CULTUUR

Naast het Technasium, biedt het Bouwens met ingang van schooljaar 2020-2021 de mogelijkheid aan leerlingen vanaf 2-havo/vwo voor de duur van twee jaar CULTUUR te kiezen. Binnen CULTUUR kunnen leerlingen zich op cultureel vlak ontwikkelen via diverse variërende disciplines. Denk hierbij aan fotografie, drama, literatuur, koken, design/beeldend.

Het doel is middels projecten gericht op cultuureducatie zich  te ontwikkelen binnen de vaardigheden:

  • Samenwerken, creatief denken, feedback geven en nemen, plannen en organiseren, kennis vergaren , nieuwsgierigheid, zelfstandig werken en projectmatig werken.
  • Leerlingen leren binnen de diverse projecten om cultureel (zelf)bewustzijn te ontwikkelen.
  • Met een open en nieuwsgierige houding naar de wereld om hun heen te kijken.
ANGY 5203
CULTUUR | animatie
ANGY 5232
CULTUUR