Het studieplein

Open Leercentrum

Het Bouwens beschikt over een open leercentrum (OLC) waar leerlingen zelfstandig of onder begeleiding van een vakdocent aan het werk zijn. Ook kunnen leerlingen hier individueel of met zijn tweeën aan een computer werken. Ze kunnen hier hun werk in zwart-wit of in kleur uitprinten, kopiëren en digitaliseren. Per leerling wordt bijgehouden hoeveel er geprint en gekopieerd wordt. Overschrijding van het printtegoed wordt in rekening gebracht. Het open leercentrum is dagelijks geopend van 8.00 uur tot 16.00 uur. 

Mediatheek

De openingstijden van de mediatheek zijn:

  • maandag tot en met vrijdag: 08.00 uur – 13.00 uur

De catalogus van Het Bouwens kan ook thuis geraadpleegd worden. In de zoekbalk kun je de titel van het gewenst boek intypen (of de naam van de schrijver). Klik vervolgens op "Vind". Er verschijnt een lijst met boeken: "resultaten". Klik op de afbeelding van het boek dat je zoekt. Er verschijnt nu uitgebreide informatie over het boek en als je dan weer naar beneden scrolt, zie je waar het boek te leen is.
Links in het menu kun je onder de knop de gehele catalogus raadplegen.

Vrijwilligers

De mediatheek wordt bemand door een groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. Wil je ook vrijwilliger worden? Bel dan naar 077-306 8888 of stuur een e-mail naar r.strik@stichtinglvo.nl. We horen graag van je! Elke ochtend worden meer dan 100 handelingen verricht aan de balie: uitlenen, innemen, verlengen, reserveren. Daarbij opgeteld het adviseren en helpen van leerlingen met vragen, de uitleen van woordenboeken, atlassen, boeken van de boekenlijst, etc.. Uiteraard wordt elke dag aandacht besteed aan de rekken: ingenomen boeken worden teruggezet en overige boeken worden netjes rechtgezet. Nieuwe boeken worden ingewerkt en beschadigingen worden hersteld.

 

12
ANGY 5126
Leerplein