Office 365

Office 365 is vooral bekend van Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Daarmee kun je bestanden bewerken, maar ook samenwerken en je schoolopdrachten delen. Het is gratis beschikbaar voor alle leerlingen en medewerkers van het Bouwens. Office 365 bestaat uit e-mail en agenda (Outlook), Office Online (Word, PowerPoint, Excel en OneNote) en onbeperkte opslag in OneDrive.

Inloggen

Via deze website kun je inloggen op Office 365: Ga naar: www.office.com

  • Klik vervolgens op Aanmelden.
  • Vul je volledige gebruikersnaam in (dus ...@leerling.hetbouwens.nl)
  • Vul het bijbehorende wachtwoord in

E-mail

Alle leerlingen hebben een e-mail adres van school in de vorm van:...@leerling.hetbouwens.nl

Alle communicatie vanuit school verloopt via dit e-mail adres. Je kunt je e-mail op verschillende manieren lezen, de twee meest gebruikte toegangsmogelijkheden zijn:

  • Via de webbrowser kun je je e-mail lezen via de Outlook Web App (OWA).
  • Via je telefoon of tablet. Klik hier voor de instructie.

Microsoft Office 2016 op school

Op alle computers en laptops van school is Microsoft Office 2016 geïnstalleerd. Via de knop Opslaan als kun je je bestanden van school op de OneDrive opslaan, zodat je deze ook kunt openen via een privé computer, laptop, tablet of telefoon.

Microsoft Office 365 apps gratis op privé-apparaten

Leerlingen van het Bouwens mogen gratis de bureaubladversies van Office op maximaal vijf pc's of Mac's installeren. De Office-apps mogen op maximaal vijf tablets en vijf telefoons geïnstalleerd worden. Na het inloggen op www.office.com klik je rechtsboven op de knop Office installeren en volg je de instructies.

Ook zijn er Microsoft Office apps te downloaden uit de App-store van je telefoon of tablet:

E-mail vanuit Office 365 doorsturen

Je kunt eenvoudig e-mail van je Office 365-account doorsturen naar een ander e-mailaccount, bijvoorbeeld je Gmail-account. Bekijk hiervoor dit artikel op de website van Microsoft: E-mail vanuit Office 365 doorsturen naar een ander e-mailaccount