De school vanaf 31 mei weer volledig open!

Het kabinet heeft besloten om de scholen weer te openen voor fysiek les aan alle leerlingen tegelijkertijd, dus het Bouwens gaat vanaf maandag 31 mei weer volledig open. Voor de meeste leerlingen is fysiek onderwijs het beste en het is zeker goed om de laatste weken tot aan de zomervakantie nog zo goed mogelijk te benutten. Wij willen dat op een verantwoorde manier doen en vragen dan ook medewerking bij het handhaven van de maatregelen zodat we het aantal besmettingen kunnen beperken. Niet alleen de besmettingen in de school, maar ook in alle gezinnen.

Maatregelen:

De maatregelen worden in deze infographic uitgelegd. In het kort komt het op het volgende neer:

  • Alle leerlingen zijn aanwezig op school, onderling is anderhalve meter afstand niet noodzakelijk, wel tot medewerkers
  • Looproutes blijven in tact en alle ruimtes (lokalen) worden zodanig ingericht dat de medewerker anderhalve afstand tot leerlingen kan houden
  • Hygiëne-middelen zijn aanwezig in alle lokalen en je wast regelmatig je handen
  • Docenten wisselen vijf minuten voor het eind van de les van lokaal
  • Mondkapjes zijn verplicht bij verplaatsingen en bij praktijkvakken, of op verzoek van de docent
  • Dringend advies om twee keer per week een zelftest uit te voeren, zodat eventuele besmetting eerder opgespoord kunnen worden (is nieuw vergeleken met de start van het schooljaar)

Rooster: Het rooster hoeft niet aangepast te worden en staat in Somtoday. Voor de lessen waarbij het niet mogelijk blijkt om deze fysiek te organiseren, zal een aanpassing gedaan worden en als roosterwijziging gecommuniceerd worden in Somtoday. Wij vragen jullie begrip daarvoor. Om de verdeling van de leerlingen in de pauzes, na het vertrek van onze eindexamenleerlingen weer in balans te brengen, gaan de leerlingen van de derde klas havo en vwo pauzeren met de bovenbouwleerlingen.

Zelftesten: De overheid vraagt aan leerlingen en medewerkers zichzelf twee keer per week thuis testen. De zelftesten worden in de week van 31 mei aan alle leerlingen uitgedeeld. Zelftesten is altijd vrijwillig is. We adviseren de leerlingen wel om twee keer per week de zelftesten te doen thuis en onder begeleiding van een ouder. Zo beperken we samen het risico op besmetting. Mochten ouders en/of de leerling bezwaar hebben tegen de zelftesten of zijn vergeten, dan kan de leerling uiteraard gewoon naar de lessen.

Ventilatie: Onze school draagt zorg voor een gezond leerklimaat. De lokalen en andere ruimten worden continu geventileerd. Voor, na en tussen de lessen door zetten we de ramen en deuren tegenover elkaar open.

Uitleenlaptops: Leerlingen die een laptop van school geleend hebben, verzoek ik om deze in te leveren bij de servicedesk. Wij hebben de laptops weer nodig voor ons onderwijs.

We vinden het fijn jullie weer allemaal tegelijk te ontvangen op school, ook al snappen we dat dit voor sommigen best spannend is. Heb je vragen of zorgen, aarzel dan niet en neem contact op met de mentor van uw zoon of dochter. Tevens wil ik mijn waardering en dank uitspreken aan alle leerlingen, ouders en medewerkers voor het wederom aanpassen aan de nieuwe situatie.

Met vriendelijke groet,

Annemarie Lukassen
Rector het Bouwens