Bereikbaarheid Somtoday (update)

Zoals u wellicht gemerkt heeft, zijn er technische problemen met het schooladministratiesysteem Somtoday sinds de start van het nieuwe schooljaar. Hierdoor ervaren alle gebruikers overlast. Het inloggen lukt soms niet, het programma is erg traag, data wordt niet altijd goed ververst in de app of Somtoday is onbereikbaar.

Uiteraard werkt de leverancier met man en macht om de performance en de bereikbaarheid te verbeteren en ze verwachten deze week nog nodig te hebben om de technische omgeving zo in te regelen dat de software weer naar behoren werkt.

Kijk op onderstaande link voor de status en of er storingen zijn: https://som.today/status/

Excuses voor de overlast.


Bericht van Somtoday zelf voor ouders en leerlingen:

Beste ouders en leerlingen,

Het eerste wat we willen zeggen, is sorry! Sorry voor het ongemak dat je ongetwijfeld ervaart met Somtoday. En sorry dat het zo lang duurt. Belangrijk om te weten: je kunt het beste werken via de app en niet via de website.

Achtergrond verstoringen

Afgelopen zomer is Somtoday overgestapt op een nieuwe database. Deze overgang was noodzakelijk om gereed te zijn voor de toekomstige ontwikkelingen. Dit moet tijdens een zomervakantie gebeuren, omdat het overzetten van alle data veel tijd in beslag neemt. Deze overgang leidt, nu de gebruikers actief zijn, tot verstoringen in Somtoday.

We begrijpen de impact die de verstoringen hebben voor jou als leerling en/of ouder. We weten ook dat we je geduld enorm op de proef stellen en werken met man en macht om de situatie te verbeteren. De focus en prioriteit van onze hele organisatie liggen volledig op het oplossen van deze performance-problemen. Zie ook de FAQ over de verstoringen.

We houden je op de hoogte en gaan ervan uit dat we snel goed nieuws voor je hebben.

Met vriendelijke groet,

Gerben Hilberink
Manager Somtoday