Adviesbureau Pius Park

Leerlingen van het Bouwens uit 4-vwo zijn voor het vak ANW gevraagd om advies te geven over de inrichting van het Pius Park Plein. Dat park ligt rondom het Bouwens. De leerlingen richtten daarvoor een ‘Jongeren Advies Bureau’ (JAB) op om zo in groepen tot een advies te komen. 

De opdrachtbrief werd 16 december 2019 door IVN en de werkgroep Pius Park aan de leerlingen uitgereikt.  Ze werden gevraagd om advies uit te brengen over de inrichting van het plein in het Pius Park. De functie van het plein moeten worden: ‘bewegen en ontmoeten’ en ‘het samenkomen van diverse doelgroepen die gebruik maken van het Pius Park’.

Om te komen tot een goed advies brachten de leerlingen een bezoek aan tuincentrum Herman Vaessen en gingen ze in gesprek met experts op het gebied van bomen en planten, vandalisme, verkeer, dementie en ouderen, waterhuishouding en sport.

Winnend advies 

Op 16 maart zouden de adviezen gepresenteerd worden door de JAB’s en een jury zou deze presentaties en de plannen beoordelen. Wegens de coronacrisis lag even alles stil. Maar afgelopen week hebben de juryleden alsnog de presentaties beoordeeld en digitaal bepaald dat het JAB Pura Natura (het adviesbureau van Irene, Jonas, Storm en Vyèn) het beste advies heeft opgesteld. Dit advies zal meegenomen worden bij de inrichting van het park.

Als dank voor hun bijdrage is er een bord gemaakt voor de winnaars. Dit bord zal in het park nabij de school komen te staan.

Lees hier het artikel van IVN over de samenwerking.