Coronamaatregelen, 2 april

Beste ouders en leerlingen,

De start van het onderwijs op afstand ligt alweer bijna drie weken achter ons en zal nog zeker drie weken duren.

Onze collega’s zijn hard aan het werk om ervoor te zorgen dat de leerlingen voldoende lesstof aangeboden krijgen om succesvol te zijn in het volgend leerjaar. Gelukkig ervaren we dat het grootste deel van de leerlingen hier ook hard voor werkt. De leerlingen waarover wij twijfels hebben, worden komende week bespreken en de mentor zal aan de bel trekken bij u als ouder. Morgen stuur ik u tevens een planner die kan ondersteunen bij het inplannen van alle opdrachten die uw zoon of dochter moet maken.

Voor de examenleerlingen komen we volgende week met het programma ter afronding van de nog openstaande schoolexamens, de nog openstaande inhaalwerken en eventuele andere zaken die nog afgerond moeten. Voor deze en komende week staan de mondelinge schoolexamens voor de talen gepland en moeten er nog handelingsdelen afgerond worden. Voordat eventuele toetsen afgenomen worden, krijgen de leerlingen op tijd de data door, zodat zij voldoende tijd hebben om zich daarop voor te bereiden.

Wij beseffen heel goed dat het thuisonderwijs veel vraagt van u als ouders en van de leerlingen. Als locatiedirecteur zie ik dat binnen onze organisatie ook veel gevraagd wordt van de flexibiliteit en creativiteit van onze collega’s, soms in dezelfde situatie als u met kinderen thuis.

Laten we samen de maatregelen goed opvolgen, zodat verdere verspreiding voorkomen zal worden en we zo snel als mogelijk én verantwoord is, ons leven op kunnen pakken. Gezondheid staat voorop!

 

Met vriendelijke groet,

Annemarie Lukassen

Locatiedirecteur