Schoolexamen en toetsen

Beste (examen)leerlingen, beste ouders,

Er wordt hard gewerkt aan alle opdrachten die via Itslearning naar de leerlingen gestuurd worden. Ieder vak heeft daarin eigen keuzes gemaakt, passende bij het vak, ook als het gaat over de opdrachten die ingeleverd worden. Helaas is Itslearning regelmatig overbelast nu er zoveel gebruik van wordt gemaakt,

Inhaalmomenten en toetsen

De inhaalmomenten die al ingepland waren, komen voorlopig te vervallen. We plannen deze opnieuw voor ALLE leerlingen die volgende week niet deel kunnen nemen aan de toetsweek! Ook voor de leerlingen die al eerder toetsen gemist hebben, worden op een later tijdstip inhaalmomenten ingepland. De examenleerlingen krijgen daarbij voorrang op niet-examenleerlingen.

Onderstaand bericht is speciaal voor onze examenleerlingen en hun ouders:

Gisteren hebben jullie en jullie ouders informatie ontvangen over het afronden van het schoolexamen.

De toetsweek voor de examenleerlingen, de leerlingen uit 4 vmbo, 5 havo en 6 vwo, zal aankomende week gepland worden. Dat geldt alleen voor leerlingen die 100% klachtenvrij zijn en niet in quarantaine of thuisisolatie verblijven. Voor leerlingen die klachten hebben, in quarantaine of thuisisolatie verblijven, worden op een later tijdstip inhaalmomenten ingepland. Zoals gisteren aangegeven hebben we een langere periode gekregen om het schoolexamen (PTA) af te ronden. Ook voor leerlingen die onder deze omstandigheden liever niet naar school komen, worden inhaalmomenten gepland. Voel je dus niet verplicht, er komen nog kansen genoeg en bedenk heel goed dat gezondheid het allerbelangrijkste in je leven is!

Dus even alles op een rijtje:

  • Maandag 23 maart worden de toetsen die voor maandag 16 maart gepland stonden afgenomen.
  • Dinsdag 24 maart volgen de toetsen van 17 maart, woensdag 25 maart de toetsen van 18 maart, donderdag 26 maart de toetsen van 19 maart en vrijdag 27 maart de toetsen van 20 maart.

Hiervoor ontvangen jullie een NIEUW rooster via Somtoday, waarbij we rekening houden met spreiding over de dag en spreiding over de lokalen. Let goed op de begintijd, die kan afwijken van het rooster van verleden week!

Enkele regels waar we ons aan moeten houden in verband met de gezondheid van leerlingen, collega’s en mensen thuis:

  • Voor en na de toets mag je niet in het gebouw blijven, maar word van je verwacht dat je direct naar buiten gaat. Ook als je nog een toets moet maken, dan wacht je niet in het gebouw, maar buiten!
  • Leerlingen die niet 100% klachtenvrij zijn mogen NIET op school komen in verband met jouw eigen gezondheid en die van anderen
  • In het rooster dat je krijgt staan per klas/cluster twee of drie lokalen genoemd waarover de leerlingen verdeeld worden
  • Kun je de toets niet maken, dan meld je je volgens de procedure ziek op school, iedere dag opnieuw.

Verder is het nu niet noodzakelijk om het huiswerk dat je op krijgt via Itslearning te maken, als je volgende week je toetsen komt maken. Mocht dat niet het geval zijn, dan werk je wel verder aan het huiswerk.

Ik wil nogmaals benadrukken dat jouw gezondheid en dat van andere het belangrijkste is op dit moment. Veel succes met de voorbereidingen en voor iedereen veel sterkte in deze moeilijke situatie!