Een gouden schoolkantine schaal voor het Bouwens

Op het Bouwens van der Boijecollege kunnen leerlingen gezond eten. De school heeft de gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten we zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. In mei 2017 ontving het Bouwens al de zilveren schoolkantine Schaal. 

Het Bouwens vindt het belangrijk dat leerlingen gezonde keuzes kunnen maken. Daarom werkt de school sinds 2017 samen met cateraar Zo-Vital. Bij de catering van Zo-vital staat gezond en lekker eten hoog in het vaandel. Het is dan ook een logische vervolgstap geweest om de kantine zo in te richten dat eerst de zilveren Schoolkantine schaal bemachtigd werd en nu de gouden. Luuk van Dokkum, hoofd Civiele Dienst van het Bouwens: “Met de cateraar hebben we bewust gekeken naar gezonde producten die we kunnen aanbieden, want gezond kan natuurlijk ook gewoon lekker zijn. Met het behalen van de gouden schaal bestaat 80% van het cateringaanbod uit een “betere” keuze. Zo-Vital geeft gezondere producten een hoofdrol, zonder ongezonde producten helemaal te verbannen. Ze maken de gezondere keuze aantrekkelijker, zodat onze leerlingen hier eerder voor kiezen”

Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. Ook is er al langere tijd een watertappunt voor de leerlingen en medewerkers.

De Gezonde Schoolkantine

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.