Activiteiten

Stages
Het Bouwens maakt steeds meer gebruik van het bedrijfsleven als leerplaats. Door samen te werken met het bedrijfsleven kunnen we samen het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs versterken.

In de onderbouw zijn er oriëntatiedagen in het bedrijfsleven. De leerlingen lopen enkele dagen mee om kennis te maken met het bedrijfsleven en een betere keuze te kunnen maken voor een sector.
In het derde en vierde leerjaar gaan de leerlingen twee weken op stage in diverse bedrijven, instellingen of gezinnen. Deze stage noemen we de arbeidsoriënterende stage. De leerling maakt tijdens deze stage kennis met het bedrijfsleven, waarin hij wellicht in de toekomst verder wil studeren en werken.


 

Buiten Les Activiteiten (BLA)
Het Bouwens biedt meer dan het onderwijsprogramma. We vinden dat je ook buiten de lessen om heel veel kunt leren. Een goede sfeer op school vinden wij heel belangrijk, daarom organiseren wij allerlei activiteiten: kennismakingsweek/-dag, Bouwensweek, culturele activiteiten, discoavond brugklas, sportdag, afsluiting schooljaar.

Revue
De revue is een belangrijk cultureel evenement op school. Leerlingen en personeelsleden demonstreren hun vaak onvermoede kwaliteiten in een wervelende show van muziek, dans en sketch. Iedereen kan zich opgeven voor de audities, die in het begin van het schooljaar plaatsvinden. Na de audities wordt er door de artiesten verder gerepeteerd en geschaafd aan de nummers. De voorstellingen vinden plaats in DOK6.

Buitenlandse reizen
De leerlingen van de examenklassen van het vmbo kunnen in het voorjaar deelnemen aan buitenlandse reizen. Afgelopen jaar was er voor de leerlingen keuze uit reizen naar Praag, Barcelona en Londen.

Sport
Door de sectie lichamelijke opvoeding worden elk jaar sportdagen georganiseerd. In dit kader zijn er wedstrijden tussen klassen onderling of tegen andere scholen en wordt deelgenomen aan toernooien.
De brugklassers nemen deel aan het project Sportexperience dat in samenwerking met de gemeente Peel en Maas wordt georganiseerd. Het doel is leerlingen kennis te laten maken met verschillende voor hen vaak nieuwe, onbekende takken van sport. De leerlingen kunnen een keuze maken uit: aerobics, atletiek, badminton, basketbal, duiken, fitness, golf, handbal, handboogschieten, hockey, judo, streetdance, tafeltennis, taiboksen, tennis, voetbal en volleybal. De Sportexperience krijgt een vervolg in het tweede leerjaar. De leerlingen bezoeken dan in de middag- en avonduren zelfstandig sportclubs.