Maak kennis met het Bouwens!

Datum: 12 december 2017
Tijdstip: 
Locatie: Het Bouwens

Zit jij in groep 7 of groep 8 en ben je al aan het nadenken over naar welke middelbare school je wilt gaan? Kom dan langs bij het Bouwens! Wij hebben speciale kennismakingsdagen voor scholieren van groep 7 en 8 en je ouders. 

Middagje meelopen of andere vragen?

Wil je een ochtend, middag of zelfs een hele dag meelopen met een klas op het Bouwens? Dat kan! Ook als je andere vragen hebt over de brugklas, ons onderwijs of hoe we je begeleiden kun je bij ons terecht. Neem daarvoor contact op met Ingrid Hebben via i.hebben@hetbouwens.nl 

Maandag 15 januari: voorlichtingavond gymnasium

Op maandag 15 januari vindt er een voorlichtingsavond plaats voor ouders/verzorgers en leerlingen uit groep 8 rondom het gymnasium. Tijdens deze bijeenkomst zullen we toelichten hoe we leerlingen begeleiden binnen het gymnasium en hoe het ons programma afstemmen op de individuele leerlingen. De avond wordt gehouden op maandag 15 januari 2018. Start van de avond is om 19.30 uur en duurt tot ca. 20.30 uur. Inloop is vanaf 19.15 uur. 

Aanmelden kan hier tot en met 8 januari

Vrijdag 26 januari: open avond 

Op vrijdag 26 januari 2018 is onze open dag. Ben je nieuwsgierig naar het Bouwens en zit je in groep 7 of groep 8? Kom dan met je ouders langs om de sfeer van het Bouwens te proeven! Je kan actief bij ons aan de slag, de lokalen bekijken, vragen stellen en kennis maken met onze docenten én leerlingen.

De open avond duurt van 17.30 tot 21.30 uur.

Woensdag 21 en 28 februari: kom kennismaken met techniek!

Hou jij van techniek en werk je graag met je handen? Dan nodigen we je uit voor onze kennismakingsdagen techniek! We maken samen met jou op een creatieve manier kennis met de wereld van techniek op het Bouwens. In twee technieklessen gaan we aan de slag. Samen met onze techniekdocenten werk je in ons technieklokaal aan een werkstuk.

Deze middagen zijn bedoeld voor leerlingen van groep 8 en vinden plaats op woensdag 21 februari en woensdag 28 februari van 14 tot 16 uur. Aanmelden kan vanaf januari via deze website.

Maandag 19 en dinsdag 20 maart: aanmelden nieuwe leerlingen

Is het Bouwens jouw school? Op 19 en 20 maart zijn de aanmelddagen. Samen met je ouders kom je je inschrijven als nieuwe leerling. Wij kijken naar je uit! Aanmelden kan van 17.00 tot 19.30 uur.

Woensdag 20 juni: kennismakingsmiddag

Op woensdagmiddag 20 juni maken alle nieuwe brugklasleerlingen kennis met hun klasgenoten en mentor en ontvangen meer informatie over het nieuwe schooljaar.