Activiteiten

Buiten Les Activiteiten (BLA)
Het Bouwens biedt meer dan het onderwijsprogramma. We vinden dat je ook buiten de lessen om heel veel kunt leren. Juist bij deze activiteiten leer je docenten en leerlingen binnen de school op een andere manier kennen. Vaak werk je samen met leerlingen uit diverse leerjaren. Wij vinden buitenlesactiviteiten een heel waardevolle aanvulling op het leerprogramma in de lessen. Een goede sfeer op school vinden wij heel belangrijk, deze activiteiten dragen daar toe bij:

  • kennismakingsdagen
  • cultuuractiviteiten
  • discoavond brugklas
  • sportdag
  • afsluiting schooljaar

Revue
De revue is een belangrijk cultureel evenement op school. Leerlingen en personeelsleden demonstreren hun vaak onvermoede kwaliteiten in een wervelende show van muziek, dans en sketch. Iedereen kan zich opgeven voor de audities, die in het begin van het schooljaar plaatsvinden. Na de audities wordt er door de 
artiesten verder gerepeteerd en geschaafd aan de nummers. De voorstellingen vinden plaats in DOK6.

Buitenlandse reizen
In het najaar kunnen de leerlingen van de examenklassen van de bovenbouw havo/vwo deelnemen aan een van de buitenlandse reizen die de school organiseert. Dit jaar zijn dat reizen naar Barcelona, Budapest, Praag en Marokko. De reizen vinden deels plaats onder schooltijd.

Sport
Door de sectie lichamelijke opvoeding worden elk jaar sportdagen georganiseerd. In dit kader zijn er wedstrijden tussen klassen onderling of tegen andere scholen en wordt deelgenomen aan toernooien.
De brugklassers nemen deel aan het project sportexperience  dat in samenwerking met de gemeente Peel en Maas wordt georganiseerd. Het doel is leerlingen kennis te laten maken met verschillende voor hen vaak nieuwe, onbekende takken van sport. De leerlingen kunnen een keuze maken uit: aerobics, atletiek, badminton, basketbal, duiken, fitness, golf, handbal, handboogschieten, hockey, judo, streetdance, tafeltennis, taiboksen, tennis, voetbal en volleybal. Sportexperience krijgt een vervolg in het tweede leerjaar. De leerlingen bezoeken dan in de middag- en avonduren zelfstandig diverse sportclubs.

Model European Parliament (MEP)
Het MEP is een simulatie van het Europees Parlement voor Europese scholieren. Daarmee biedt het MEP jongeren uit de hoogste klassen van havo/vwo de mogelijkheid ervaring op te doen met het bedenken van oplossingen voor grensoverschrijdende problemen binnen de Europese Unie. Lees meer ...