Kennismaken met het Bouwens

Zit jij in groep 7 of groep 8 en ben je al aan het nadenken over naar welke middelbare school je wilt gaan? Kom dan langs bij het Bouwens! Wij hebben speciale kennismakingsdagen voor scholieren van groep 7 en 8 en hun ouders. Hieronder vind je onze kalender voor schooljaar 2017/2018:  

Vanaf 25 oktober: Young Masterclass

Tussen woensdag 25 oktober en woensdag 31 januari 2018 vinden onze Young Masterclasses plaats. Door de basisschool geselecteerde excellente leerlingen nemen deel aan een uitdagend programma. Dit programma wordt afgesloten met een presentatie aan ouders en belangstellenden.

Klik hier voor de folder

Bekijk hier de planning

Vanaf 23 oktober: meeloopochtend met groep 8

Zit je in groep 8? Dan kom je met je klas binnenkort op bezoek bij het Bouwens. Tussen 23 oktober en 26 januari 2018 zijn er bezoekochtenden van de basisschool (van 9 tot 12 uur). Je komt kennis maken met het Bouwens en de lessen. Je basisschool spreekt af wanneer jullie langskomen.

Komt je basisschool geen ochtend meelopen, maar wil jij dit graag wel? Neem dan contact op met Ingrid Hebben om een afspraak te maken.

Maandag 20 en dinsdag 21 november: informatieavond

Op 20 en 21 november vinden de informatieavonden plaats voor ouders en leerlingen van groep 8. Deze avonden duren van 19.30 uur tot 21.00 uur. Samen met je ouders krijg je uitleg over hoe een dag uit het leven van een brugklasser eruit ziet en je kunt al je vragen stellen. Natuurlijk krijgen jullie ook het gebouw te zien. 

Maandag 15 januari: informatieavond gymnasium

Op maandag 15 januari vindt er een voorlichtingsavond plaats voor ouders/verzorgers en leerlingen uit groep 8 rondom het gymnasium. Tijdens deze bijeenkomst zullen we toelichten hoe we leerlingen begeleiden binnen het gymnasium en hoe het ons programma afstemmen op de individuele leerlingen. De avond wordt gehouden op maandag 15 januari 2018. Start van de avond is om 19.30 uur en duurt tot ca. 20.30 uur. Inloop is vanaf 19.15 uur. 

Aanmelden kan hier tot en met 8 januari

Vrijdag 26 januari: open avond

Op vrijdag 26 januari is onze Open avond. Ben je nieuwsgierig naar het Bouwens en zit je in groep 7 of groep 8? Kom dan met je ouders langs om de sfeer van het Bouwens te proeven! Je kan actief bij ons aan de slag, de lokalen bekijken, vragen stellen en kennis maken met onze docenten én leerlingen.

De open avond duurt van 17.30 tot 21.30 uur.

Woensdag 21 en 28 februari: kom kennismaken met techniek!

Hou jij van techniek en werk je graag met je handen? Dan nodigen we je uit voor onze kennismakingsdagen techniek! We maken samen met jou op een creatieve manier kennis met de wereld van techniek op het Bouwens. In twee technieklessen gaan we aan de slag. Samen met onze techniekdocenten werk je in ons technieklokaal aan een werkstuk.

Deze middagen zijn bedoeld voor leerlingen van groep 8 en vinden plaats op woensdag 21 februari en woensdag 28 februari van 14 tot 16 uur.

Dinsdag 27 februari: Informatieavond Sport+ klas

Op 27 februari ben je om 19 uur van harte welkom voor informatie rondom de Sport+ klas. Meer informatie vind je in onze agenda. 

Maandag 19 en dinsdag 20 maart: aanmelden nieuwe leerlingen

Is het Bouwens jouw school? Op 19 en 20 maart zijn de aanmelddagen. Samen met je ouders kom je je inschrijven als nieuwe leerling. Wij kijken naar je uit! Aanmelden kan van 17.00 tot 19.30 uur.

Woensdag 20 juni: kennismakingsmiddag

Op woensdagmiddag 20 juni maken alle nieuwe brugklasleerlingen kennis met hun klasgenoten en mentor en ontvangen meer informatie over het nieuwe schooljaar.